Aalborg
  • Aalborg
  • Nordjylland
  • Køb med aftalekode
Favorit
  • Om Folkeuniversitetet
  • Tilmelding og betaling
  • Login
Søg
  • Køb med aftalekode
  • Om Folkeuniversitetet
  • Tilmelding og betaling
  • Login
Aalborg
  • Aalborg
  • Nordjylland
Masser af spændende foredrag

Hold der starter snart

Gå på opdagelse i programmet for efteråret 2023. Vi opdaterer løbende med nye arrangementer. 

ÅND

En festival om mennesket

ÅND er en moderne festival om viden, hvor forskning, folkeoplysning og kulturelle begivenheder smelter sammen i én stor begivenhed. Festivalen byder på et væld af foredrag, koncerter, debatter/samtaler, workshops og aktiviteter for et bredt publikum i alle aldre.

 

Tag Folkeuniversitetet med i lommen

Lyt til vores podcast

Velkommen til Folkeuniversitetet i Aalborg. Du lytter til podcasten Athene, hvor viden og videnskaben formidles i øjenhøjde med dig.

Med denne podcast vil vi bringe forskningen ud til masser af mennesker, der normalt ikke har adgang til videnskabens nyeste viden. God fornøjelse!

Litteratur

Dickens' liv og værker

Der er flere gode grunde til, at Charles Dickens stadig, mere end 150 år efter hans død, fremhæves blandt verdenslitteraturens allerstørste fortællere. 

I dette foredrag får du et litteraturhistorisk overblik over forfatterskabet, og vi slår ned på enkelte af romanerne og fokuserer på nogle af forfatterskabets blinde vinkler.

Folkeuniversitetet i hele Nordjylland

Lokale arrangementer

Du kan komme til Folkeuniversitetets arrangementer i hele Nordjylland samt på Bornholm. Få overblik over komiteernes aktuelle tilbud her. 

Ufrihed, ulighed og bitterhed

Franske fristelser

Den franske litteratur er i topform i disse dage med knivskarpe, rørende og grumt morsomme romanportrætter af vores samtids ømmeste punkter.

På dette kursus får du en introduktion til fire af de fedeste franske forfatterskaber i dag, nemlig nobelpristageren fx Annie Ernaux, provoforfatteren Michel Houellebecq, den indignerede underklasseforfatter Édouard Louis og Frankrigs ”rock’n roll Zola”, som The Guardian skrev om Virginie Despentes.

Alle fire skriver ud fra en grundlæggende oplevelse af samtidshistorien som en tid domineret af ”ufrihed, ulighed og bitterhed” fremfor de moderne slagord om ”frihed, lighed og broderskab”.

Kultur, sociologi og samfund

Følelsernes sociologi

De senere år er der kommet større fokus på den sociale betydning af følelser. Fænomener som fremmedgørelse og blaserthed er klassiske i sociologien, men også frygt, skam, sympati, kommercialisering af følelseslivet og andre følelsesmæssige tendenser har vist sig at være afgørende i mange sociale sammenhænge.

Denne foredragsrække tager sit afsæt i bogen Følelsernes sociologi, der præsenterer en række toneangivende teorier om følelsernes sociale funktion.

Med sprogdetektiven på arbejde

Når ord afslører mord

Analyse af DNA og fingeraftryk er velkendte redskaber fra den kriminaltekniske værktøjskasse. At sproget også kan fælde kriminelle, er det derimod de færreste, som ved. Ingen mennesker skriver eller taler imidlertid ens, og derfor kan vores sproglige spor give politiet et vigtigt fingerpeg om, hvem der står bag f.eks. en anonym trussel.

På grundlag af autentiske danske og udenlandske kriminalsager giver foredraget en introduktion til dette morderisk spændende emne, og løbende aktiveres deltagerne som sprogdetektiver.

Naturvidenskab

Kan vi få evigt liv?

Vi bliver ældre generation for generation. Man regner med, at en stor del af børnene, der fødes i disse år, vil blive over hundrede år gamle. I år 2100 forventes det, at folk lever op til 125-135 år.

Hvor går grænsen for, hvor gamle vi kan blive? Og hvor langt er forskerne nået i rent faktisk at forstå processerne, der ligger bag vores aldring og ikke mindst, hvordan man selv kan påvirke sine chancer for at blive ældre?

Naturvidenskab

Hjernens historie

Menneskehjernen er et af de mest fascinerende mysterier, som vi kender til. Det påstår menneskehjernen i hvert fald selv! Men hvor kommer vores hjerner fra og hvordan kommer de til at se ud i fremtiden?

Over fire sjove, spændende og gruopvækkende forelæsninger tager læge og hjerneforsker Benjamin Svejgaard publikum med på en rundrejse i biologi, historie, psykologi og fremtidsforskning og prøver at gøre hjernens mysterier lidt nemmere at forstå.

Nyt katalog

Se det trykte program her

Efterårets katalog fra Folkeuniversitetet i Aalborg er på gaden. Her kan du bladre i den online version. Den er helt magen til det trykte katalog.  

 

Efter- og videreuddannelse

Styrk din faglighed med den nyeste viden

Vil du videre i din karriere? Få flere kompetencer, og styrk din udvikling og dit netværk med en efteruddannelse fra Aalborg Universitet. Vi giver dig adgang til viden på et højt niveau og arbejder med udfordringer, du kender fra din dagligdag.

 

Clement Kjersgaard

Danmark i fremtiden

Danmark er i forandring – men mange af de mest grundlæggende udviklinger får al for lidt opmærksomhed. Er politikerne magtfuldkomne – eller magtesløse?

Dem, der tror at de seneste års politiske uro og tumult snart afløses af en tilbagevenden til normaltilstanden tager fejl – der er større forskydninger i gang i Danmark og resten af verden. Men hvad venter der politikerne? Medierne? Vælgerne? Og hvordan kan og skal demokratiet fornyes?

Et godt tilbud

Gratis adgang for AAU & UCN-studerende og ansatte

Er du studerende eller ansat ved Aalborg Universitet eller UCN? Så kan du komme gratis til vores arrangementer. Læs om hvordan her.

Om Folkeuniversitetet
Fakta
Bestyrelse
Programråd

Kontakt
Sekretariat

Til Komitéer
Information til komiteer
Login til komitéer

Til deltagere
Tilmelding og betaling
Praktisk information
Tilmelding til nyhedsmail
Køb et gavekort

Til undervisere
Honorarsatser og  regler
Praktisk information
Særligt hos komitéer i Nordjylland
Undervisere efterlyses

Specialaftaler for samarbejdspartnere
Køb med aftalekode

Folkeuniversitetets program
Aktuelt program (Digital udgave)
Bestil papirprogram
Tilbud i øvrige Nordjylland