Om Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet i Aalborg
Kroghstræde 3
9220 Aalborg Øst

CVR.NR. 88731328

t. 98167500
info@fuaalborg.dk
www.fuaalborg.dk

[ Facebook ]   [ LinkedIn ]   [ Instagram ]

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 10-14.

Medarbejdere / sekretariat
Mød sekretariatets medarbejdere.

Praktisk information for deltagere
På disse sider finder du svar på en række relevante spørgsmål ifm. tilmelding, betaling og selve undervisningen:
Tilmelding og betaling
Praktisk information ifm. undervisningen

Alle kan deltage
Der stilles ikke krav til deltagernes bopæl, alder eller nationalitet og der stilles ikke krav til bestemte eksaminer eller uddannelse. Alle kan deltage i Folkeuniversitetets arrangementer. Eneste krav er nysgerrighed og interesse. Dog kræves der i visse fag et vist kendskab til fagområdet, for at man som deltager kan opnå det fulde udbytte af undervisningen.

Folkeuniversitetet i Aalborg
Det Nordjyske Folkeuniversitet blev stiftet helt tilbage i 1961 og i 1978 blev der taget initiativ til oprettelse af en egentlig afdeling i Aalborg, Folkeuniversitetet i Aalborg, tæt knyttet til Aalborg Universitet.
Folkeuniversitetet i Aalborg er i dag en selvejende institution underlagt Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet. Afdelingen har sekretariat på Aalborg Universitet, Kroghstræde 3, i Aalborg Øst. Afdelingen omfatter afdelingen i Aalborg, samt for øjeblikket 9 mindre enheder, såkaldte komiteer, i det øvrige Nordjylland og 1 på Bornholm. Der udsendes bl.a. halvårlige programmer, der indeholder tilbuddene i Aalborg samt det øvrige Nordjylland.
Folkeuniversitetet har ingen fastansatte lærere, men anvender undervisere, der er ansat ved universiteter, højere uddannelsesinstitutioner, samt andre med et førstehåndskendskab til aktuelle emner. I Aalborg og resten af Nordjylland udbyder Folkeuniversitetet hvert år ca. 600 kurser og foredrag, der følges af knap 20.000 deltagere.

Samarbejde med andre
Folkeuniversitetet i Aalborg og resten af Nordjylland samarbejder med en lang række foreninger, organisationer og institutioner. Alle, som har forslag og ønsker til konkrete undervisningstilbud, kan henvende sig til det lokale folkeuniversitet. Gennem dette samarbejde er Folkeuniversitetet med til at bringe forskning og ny viden ud til masser af mennesker, der normalt ikke har adgang til denne viden.

Folkeuniversitetet i Danmark
Folkeuniversitetet i Danmark blev etableret i 1898 og er i dag en landsdækkende folkeoplysningsvirksomhed, som omfatter 5 afdelinger med sekretariater i hhv. Aalborg, Århus, Odense, København og Vemb, samt ca. 75 mindre folkeuniversitetsenheder i det øvrige Danmark.

Formål og aktivitet
Formålet med Folkeuniversitetets virksomhed er gennem folkeoplysende undervisningsvirksomhed at udbrede kendskabet til den nyeste viden via forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelsen og aktivt medborgerskab. 

Lovgrundlag
Folkeuniversitetet får statstilskud under Lov om Folkeoplysning. 
Se mere om lovgrundlag, tilskud mm. på Kulturministeriets hjemmeside.